TED KOCAELİ KOLEJİ’NDE DÜNYA ÇOCUK KİTAPLARI HAFTASI KUTLANDI

TED Kocaeli Koleji öğrencileri her yıl Kasım ayının ikinci haftası kutlanan Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nı kutladılar.

11-17 Kasım Dünya Çocuk Kitapları Haftası kapsamında, 13 Kasım Dünya Nezaket Günü dolayısıyla, 2. sınıf öğrencilerimizle, kütüphane ders saatlerinde “Bekçi Amos’un Hastalandığı Gün” adlı kitap üzerinden “nezaket” değeri üzerine değinildi. Öğrencilerimizin okuma alışkanlığı kazanması ve kitap sevgisini arttırmayı hedefleyen etkinlikler kapsamında öğrencilerimizle yapılan beyin fırtınasının ardından öğrencilerimiz gün boyunca kendilerine verilen “nezaket” değeri ile ilgili çeşitli görevleri uygulayarak okulumuzda bir farkındalık oluşturmaya çalıştılar.

Türkçe derslerinde ise 6 ve 7. sınıf öğrencileri, arkadaşlarıyla paylaşmak adına çok yönlü tanıtımını yapmak istedikleri kitaplarının ppt sunumu için hazırlığa başladılar. 5.sınıf öğrencileri de hafta boyunca birer “nezaket avcısı” olarak güzel davranışları okul ve özel yaşantılarında yaymayı hedeflediler. Etkinlik sonrası kütüphanede gözlemlerini, çıkarım ve duygularını ifade ettikleri düşünce yazılarını seslendirdiler. Birbirlerine kendilerinde iz bırakan kitapları hediye eden öğrenciler anlamlı bir gün ve hafta geçirdiler.