TED Kocaeli Koleji’nde “Eğlenceli Bilim” Programı

TED Kocaeli Koleji “Eğlenceli Bilim” uygulamalarıyla, bilgi yığınlarını ezberlemek yerine, analiz ve sentez yapabilmeyi hedefleyerek; her tür bilgiye eleştirel bir gözle yaklaşan, sorgulayan, kanıt arayan kuşakların yetişmesi sağlanmaktadır.

Bu program ile Anasınıfı, İlkokul ve Ortaokul 5 ve 6. sınıf öğrencileri için Çoklu Zeka Kuramı’nın esasını oluşturan görsel, sözel, bedensel ve iletişim eksenli yeteneklerinin gelişimine yardımcı olmayı amaçlıyoruz.

Programımızı uygularken öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini arttırmaya yönelik olarak yaptığımız çalışmalarla; öğrencilerimizin doğa ve bilimi yaşayarak tecrübe etmelerini sağlamayı, kişisel gelişimlerine ve bilgi birikimlerine katkıda bulunmayı, sorumlu, sorgulayan ve merak duyguları gelişmiş öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.

İki haftada bir uyguladığımız çalışmalarımızda; derslerde anlatılan teorik bilgiler yapılan eğlenceli deneylerle somutlaştırılıp öğrencilerimizin zihninde kalıcı izler bırakmıştır. Yapılan çalışmalar velilerimize K12NET üzerinden gönderilip, öğrencilerin gelişimi ve kazanımlarını ailelerin de takip etmesi sağlanmaktadır.

Tüm fotoğrafları görmek için tıklayınız.