TED KOCAELİ KOLEJİNDE GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ YAPILDI

TED Kocaeli Koleji sürdürülebilir projelerine bir yenisini ekleyerek doğanın yükünü hafifletmek için var olan gücüyle, gelecek nesiller için çalışıyor.

Bu amaçla okulumuz, karbon salınımı ve sera gazı emisyonunun azaltılmasına yönelik Güneş Enerjisi Projesi ile karbondioksitin temiz havadan arınmasını hedeflemiş ve 1080 adet güneş panelini bünyesine katmıştır.

TED Kocaeli Kolejinin kendi enerjisini üreten az sayıdaki öncü okuldan biri olmasını sağlayan projenin çalışmaları kısa sürede tamamlanmıştır.

1080 adet solar enerji paneli ile oluşturulan 460 KwA gücündeki Güneş Enerjisi Santrali, TED Kocaeli Koleji’nin enerji ihtiyacının %100’ünü karşılayacak seviyededir. Okulda üretilecek temiz enerji ile 10.994 ağaç tarafından tutulabilecek yıllık 239.000 kg CO2 eşdeğer sera gazı emisyonunun doğaya salınımı engellenecektir.