TED KOCAELİ KOLEJİNDE “HECELEME YARIŞMASI” (SPELLING BEE)

TED Kocaeli Koleji 4. sınıf öğrencileri ”Spelling Bee” yarışmasında keyifli anlar yaşadı.

“Spelling Bee”, birçok ülkede yaygın olarak yapılan öğretici bir yarışma etkinliği olmasının yanı sıra kelime tekrarlarının yapıldığı eğlenceli bir aktivitedir. İngilizce sözcüklerin yazılışlarının zihinde canlandırılarak harf harf kodlandığı bir etkinlik olan “Spelling Bee” yarışması, okulumuz 4. sınıf öğrencilerinin katılımıyla iki turda gerçekleştirildi. Yapılan bu mini turnuva ile öğrenciler, seviyelerine uygun 100 İngilizce kelimeyi akıcı bir şekilde harf harf kodlamayı denediler. Öğrencilerimiz, telaffuz becerilerini geliştirme ve sözcük hazinelerini genişletmenin yanında, , sözcükleri hatasız yazmayı ve zamanı etkin kullanmayı deneyerek , eğlenceli vakit geçirdiler.