TED KOCAELİ KOLEJİ’NDE ‘’KARİYERİM VE HEDEFLERİM’’ PANELİ

TED Kocaeli Koleji’nde, mesleki tanıtım çalışmaları kapsamında 12 Ocak 2018 Cuma günü, 8. ve 9. Sınıf öğrencilerine yönelik “Kariyerim ve Hedeflerim” paneli gerçekleştirildi.

HEDEF BELİRLEME VE MESLEK SEÇİMİ
Öğrencilerimiz; hedef belirleme, hedeflerine ulaşmak için çalışma disiplini oluşturma ve mesleki eğilimlerini belirleme süreçlerine yön vermek için alanlarında uzman konuklarımız ile buluştular.

TED Kocaeli Koleji öğrencilerinin hedeflerinin şekillenmesine destek olmak amacı ile “Kariyerim ve Hedeflerim” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik, 12 Ocak 2018 Cuma günü saat 14.30 da başlayıp 16.30 da son buldu. Etkinliğin ilk bölümü, İstanbul Kültür Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Feyza Doyran’ın ‘Kariyer Yolculuğunda Başarılı Adımlar’ sunumu ile başladı. Öğrenciler; “Kariyer neden önemli?”, “Kariyer farkındalığına sahip olma ve hedef koyma, kariyer için şimdiden doğru adımlar atabilmek için neler yapılmalı?” sorularının cevaplarını buldular. Etkinliğin ikinci kısmında ise ‘Kariyerim ve Hedeflerim’ konulu panel ile devam edildi. Konuklarımız önce kendilerini tanıttılar, meslekleri hakkında bilgilendirme yaptılar ve kendilerinin hedef belirleme sürecinden bahsedip öğrencilere tavsiyelerde bulundular.

Panele katılan konuklarımız:
Banu Göksel Karabulut – Bursa Özel Doruk Hastanesi Radyoloji Uzmanı
Emrah Baran – ING Bank Bilgi Teknolojileri Dijital Kanallar Uygulama ve Geliştirme Grup Müdürü
Doç. Dr. Feyza Doyran – İKÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı
Onur Miskbay – Aksa Fabrika Makine Mühendisi
Altuğ Şenel – Ford Otosan Makine Mühendisi
Panelin sonunda öğrenciler, meslek seçimi, hedef oluşturma süreci ile ilgili sorularına cevap buldular.