TED KOCAELİ KOLEJİNDE KÜÇÜK BİR ÖĞLEN DİNLETİSİ GERÇEKLEŞTİ

TED Kocaeli Koleji Lise Öğrencileri 23 Mart 2022 Çarşamba günü Meriç Fıratlı ve Deniz Doğan ile sanatla iç içe bir gün yaşadı.

Kültür Bakanlığı Devlet Çok Sesli Çocuk Korosunda müzik eğitimine başlayan Meriç Fıratlı, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Keman Bölümünde eğitimini tamamladı. Birçok Senfoni Orkestrasında konserler veren Fıratlı, aynı zamanda 2011’de Ses Terapi Birliği’nin (İspanya) sesle iyileştirme ve armonik şarkı söyleme ile ilgili yoğunlaştırılmış programını, 2016 Eylül ayında ise İngiliz Ses Terapi Akademisi grup ses terapi diploma programını ve 2019’da Organic Intelligence “İnsan Güçlendirme ve Esnek Dayanıklılık” eğitim programını başarıyla tamamladı.

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarında piyano çalışmalarına başlayan Deniz Doğan, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarında eğitimini tamamladı. Eğitimi sırasında Sergei Markarov, Martin Berkowski, Yeşim Gökalp, Kamerhan Turan ve Özgür Aydın’ın, 2003 yılında Polonya’da Akademia Muzyczna – Krakow’da Kevin Kenner ve Andrzej Pikul ile 2004 yılında İtalya Accademia Musicale Chigiana – Siena’da ustalık sınıflarına katıldı ve konserler verdi.

Akademik çalışmaların yanı sıra Sanatsal ve Kültürel etkinliklere de önem veren okulumuzda 9-10-11. sınıf öğrencilerimize Meriç Fıratlı ve Deniz Doğan, “Wolfgang Amadeus Mozart Keman Konçertosu KV216 1. Bölüm Allegro” ve “Felix Mendelssohn Keman Konçertosu Op. 64 1.Bölüm Allegro molto appassionato“ bölümlerini çalarak güzel bir Keman-Piyano dinletisi sundular.

Öğrencilerimize, sanatla iç içe güzel dakikalar yaşatan Sayın Meriç Fıratlı ve Sayın Deniz Doğan’a öğrencilerimize sunmuş oldukları Keman-Piyano konseri için teşekkür ederiz.