TED KOCAELİ KOLEJİNDE OTİZM FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

“2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” nedeniyle TED Kocaeli Kolejinde, Okul Aile Birliğinin de desteği ile uzman konukların katıldığı “Otizmin Farkındayız, Onların Yanındayız” sloganıyla hayat bulan anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

18 Nisan 2017 Salı günü okulun konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte uzman konuklar TED Kocaeli Koleji öğrencileriyle buluştu. Okul Aile Birliği Başkanı ve değerli üyelerinin desteği ile düzenlenen ve Rehber Öğretmenimiz Elif Andıbay’ın yönetiminde gerçekleştirilen etkinliğe Kocaeli Üniversitesi öğretim üyelerinden Çocuk ve Ergen Psikoloğu Doç. Dr. Sayın Şahika Gülen, KOÇDER Başkanı Sayın İlkin Kılıçaslan, KOÇDER Sekreteri Sayın Sevdiye Fidan, okulumuzun perküsyon kulübü öğretmeni Sayın Murat Bizel ve perküsyon öğrencisi Taha Berk Yılmaz katılımlarıyla değer kattılar.

YAŞAM TECRÜBELERİNDEN ÖRNEKLER
Etkinlikte ilk olarak Sayın Şahika Gülen Otizm hakkında öğrencilerimize eğitici ve etkileşimli (interaktif) bir sunum gerçekleştirdi. Ardından Sayın İlkin Kılıçaslan ve Sevdiye Fidan kendi yaşamlarından tecrübelerini aktardıkları içten bir sohbet gerçekleştirdiler. Okulumuz kulüp öğretmenlerinden Murat Bizel ve konuğumuz Taha Berk Yılmaz gerçekleştirdikleri ritim çalışmasıyla etkinliğe renk kattılar. Kurucu Temsilcimiz Sayın Nilgün Çelebi, Okul Müdürümüz Sayın Rasim Aydoğuş, Lise Müdürümüz Sayın Hatice Eser ve Okul Aile Birliği Başkanı Sayın Ercan Kocacıklıoğlu başarılı ancak maddi durumu yetersiz öğrencilere burs olanağı sağlayan Bağış Sertifikalarını katılımcılara takdim ettiler.
TED Kocaeli Koleji olarak, öğrencilerimizde Otizm konusunda farkındalık yaratan tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz.