TED KOCAELİ KOLEJİ’NDE SIFIR ATIK PROJESİ

TED Kocaeli Koleji’nde bu hafta İlkokul ve Ortaokul öğrencilerimiz ile Sıfır Atık Eğitim Projesi kapsamında çeşitli etkinlikler yapıldı.

Sıfır Atık Eğitim Projesi kapsamında İlkokul ve Anasınıfları kademesi öğrencilerimiz sınıf öğretmenleriyle birlikte; Atık nedir? Geri dönüşüm için neler yapılabilir? konuları üzerinde durarak, Atıklar Geri Dönüşüme oyunları oynadılar ve bilgi yarışması yaptılar.

Ortaokul kademesi öğrencilerimiz ise fen bilimleri derslerinde; kompost (organik gübre) yaparak organik atıkları nasıl değerlendirebileceklerini öğrendiler. Stop Motion tekniği ile kısa filmler çektiler. Buna ek olarak ‘’Bir Tişörtün Yaşam Hikayesi’ filmini izledikten sonra öğrencilerimiz artık kullanmadıkları bir tişörtü çanta yaparak sahip oldukları eski eşyaları farklı amaçla kullanabileceklerini fark ettiler.

Doğal varlıkların doğru kullanılması ve israfın önlenmesi konularını kapsayan 5D modeli ile Sıfır Atık Eğitimlerinde; öğrencilere; “sıfır atık” kavramının tanıtılması ve günlük yaşamlarında atıkları azaltma, daha az tüketme ve farklı şekillerde değerlendirme konularında farkındalık sağlanması hedeflenmiştir.