TED KOCAELİ KOLEJİNDE VELİLERE ULUSLARARASI PROGRAMLAR TANITILDI

TED Kocaeli Kolejinde uygulanan uluslararası programlardan BTEC – İşletme ve Teknolojik Eğitim Kurulu Yeterlik Programı ve TED-Kanada Öğrenci Değişim Programı hakkında 18 Eylül Pazartesi günü öğrencilere ve velilere detaylı bilgi verildi.

2017-2018 öğretim yılında 7, 8 ve 9. sınıf seviyelerinde uygulanacak
BTEC programında,
– Sosyal Medya
– Bilişim Teknolojileri
– Mutfak Sanatları
– Sanat ve Tasarım
dersleri, Pearson yetkilisi Can Mindek tarafından öğrencilere ve velilere tanıtıldı. Uluslararası geçerliliğe sahip olan sertifika programları ile öğrencilerin onları geleceğe hazırlayacak bilgi ve becerileri kazanmaları hedefleniyor.
TED-Kanada Öğrenci Değişim Programı ise ISE Danışmanlık Sorumlusu Yasemin Sezer tarafından tanıtıldı. TED Kocaeli Koleji öğrencileri bir ay, bir dönem veya bir yıl süre ile Nova Scotia bölgesinde bulunan devlet liselerinde öğrenimlerine devam ederek liderlik, sorumluluk alma ve adaptasyon becerilerini geliştirme fırsatı bulmaktadır. Öğrencilerin ve velilerin yurt dışı üniversitelere başvuru süreci ile ilgili sorularını ise Emin Paksoy yanıtladı.