TED KOCAELİ KOLEJİ’NDE VELİLERE ULUSLARARASI PROGRAMLAR TANITILDI

TED Kocaeli Kolejinde yeni akademik dönemde öğrencilere sunulacak olan BTEC programlarının tanıtımını Pearson Eğitim Çözümleri Şirketi Satış Müdürü Cem Sezer yaptı. Okulumuzun kuruluşundan beri ortaokul kademesinde 7. Sınıflara uygulanan Bilişim Teknolojileri dersi ile iki yıldır lise kademesinde 9. ve 10. sınıflara uygulanan Yaratıcı Medya Üretimi dersinin kapsamları tanıtıldı.Öğrencileri gelecekteki meslek yaşantılarına hazırlamak ve farklı niteliklere sahip bireyler olarak yetiştirmek için uygulanan bu programların onları kariyer hedeflerine taşımaktaki rolü anlatıldı.

Uluslararası programlardan bir diğeri olan Kanada Öğrenci Değişim programını da ISEWorld (International Services in Education), Eğitim Danışmanlık Firmasından Büşra Baytekin Oral tanıttı. Kanada’nın en güvenli yeri olan Nova Scotia bölgesine TED Öğrencilerinin 3 farklı program ile gidebileceğini açıklayan Büşra Baytekin Oral, aylık, yarım dönem ve bir senelik değişim programlarının ayrıntılarını anlattı. Uluslararası Programlar sunumu, geçen yıl Kanada’ya gidip bir senelik değişim programını başarı ile tamamlayarak okulumuza geri dönen öğrencimiz Doğa Evren’in tecrübesini paylaşması ile son buldu. Bilgilendirme toplantısı velilerimizin sorularıyla son buldu.