TED KOCAELİ KOLEJİ’NDEN “YÜZME MÜSABAKALARI”NDA BÜYÜK BAŞARI

28-30 Nisan tarihleri arasında Rize’de “Küçükler Yüzme Grup Müsabakaları” düzenlendi. Yarışmalar da okulumuzu öğrencilerimizden Azra Begüm Umut temsil etti.

TED Kocaeli Ortaokulu adına yarışan öğrencimiz 3 gün süren “Küçükler Yüzme Grup Müsabakaları” sonucu iki ikincilik, bir birincilik ve bir dördüncülük elde etti ve başarılarına yenilerini ekledi. Azra Begüm Umut müsabakaların ilk gününde “Kızlar 100 m. Kelebek Yarışı’nda 1.10.90’lık derecesiyle ikincilik ödülü kazandı. İlk günün ikinci yarışında da okulunu başarıyla temsil eden öğrencimiz “50 m. Sırt Yarışı”nda rakibinin sadece 3 salise gerisinde kalarak 32:39’luk derecesiyle başarılı bir performans sergiledi ve ikincilik ödülünü kazandı.

MÜSABAKALARIN 2. GÜNÜNDE ALTIN MADALYA
Öğrencimiz Azra Begüm Umut müsabakaların ikinci gününde de başarılı performansını devam ettirdi. İlk gün müsabakalarda kazandığı ikincilik ödülleri sonrası motive olan öğrencimiz Azra Begüm Umut müsabakaların ikinci gününde “100 m. Sırt Yarışı”nda 1:08:67’lik derecesiyle birincilik ipini göğüsledi ve altın madalyayı okulumuza kazandırdı.
BAŞARILI PERFORMANS SONUCU “ YÜZME FİNALLERİ”
Azra Begüm Umut yarışmanın üçüncü ve son gününde “50 m. Serbest Yarışı”nda mücadele etti. Öğrencimiz 30:57’lik derecesiyle dördüncü oldu. 3 günlük süreçte gösterdiği başarılı performans sayesinde öğrencimiz Azra Begüm Umut Aksaray’da yapılacak olan “Küçükler Türkiye Yüzme Finalleri”nde okulumuzu katıldığı dört branşta da temsil etme hakkı kazandı.
TED Kocaeli Koleji olarak öğrencimiz ve başarılı sporcumuz Azra Begüm Umut’u başarılarından dolayı tebrik eder ve katılacağı “Küçükler Türkiye Yüzme Finalleri”nde başarılar dileriz.