TED KOCAELİ ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ SESSİZ KİTAPLARIN SESİ OLDULAR.

TED Kocaeli Koleji 6. sınıf öğrencilerimiz Türkçe dersinde her hafta gerçekleştirdikleri “Etkileşimli Kitap Okuma” saatinde bu hafta edebi türler içerisinde yer alan ve öğrencilerin yordama yeteneklerini, eleştirel düşünme becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmede çok önemli bir rol üstlenen “Sessiz Kitap” türünde bir eseri incelediler.

Tüm öğrencilerin aktif olarak katıldığı etkinlikte öğrencilerimiz “Sessiz Kitap” türünü yakından tanıma fırsatı buldular. Yaratıcı düşünme, karakter yaratma, görsellerden hareketle kitabın konusu, iletisi ve sonu hakkında çıkarım yapabilme gibi pek çok okuma becerisi kazanırken aynı zamanda eserin sonunda kendilerini bekleyen büyük sürprizle de çok mutlu oldular. Öğrencilerimiz sessiz bir kitap kurgulama konusunda hem eğlenerek öğrendikleri hem de düşüncelerini özgürce ifade ettikleri etkileşimli bir okuma etkinliği gerçekleştirdiler.