TED KOCAELİ ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ KOÇJMUN’DA

TED Kocaeli Ortaokulu Jmun Takımı Öğrencileri KoçJmun Konferansında okulumuzu başarıyla temsil etti.

JMUN NEDİR?

JMUN, ortaokul öğrencilerimizin Birleşmiş Milletlere üye ülkeleri ilgilendiren politik ve ekonomik konular hakkında tartıştıkları, çözüm ürettikleri, aynı zamanda Birleşmiş Milletlerin işleyişini öğrendikleri bir çalışmadır. Birleşmiş Milletlerin resmi tarzına sadık kalınarak yürütülen çalışma sayesinde katılımcılar, parlamento usulüne göre müzakere ve münazara yöntemini öğrenirler. Konferansta, kararların hazırlanması, tüm lobi faaliyetleri ve tartışmalar sadece İngilizce yapılmaktadır.

BAŞARIYLA TEMSİL ETTİLER

TED Kocaeli Koleji Özel Ortaokul JMUN((Junior Model of United Nations-Birleşmiş Milletler Teşkilatı Modeli) Kulübü öğrencilerinden 19 öğrenci, 9-11 Mart 2018 tarihleri arasında Koç Okulları tarafından düzenlenen ‘Sorumluluk Alma; Dünya Çapında Çatışmaların Sona Ermesi (Taking Responsibility: Ending Conflicts Around the Globe) temalı KoçJmun Konferansında okulumuzu başarı ile temsil ettiler.
WHO(Dünya Sağlık Örgütü) ve Ecuador(Ekvator) ülkesi olarak katılan öğrenciler, konferansta Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Örgütü, Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu, Birleşmiş Milletler Kadınlar, Silahsızlanma, Çevre, Sağlık gibi komitelerde çözüm önerilerini sundular.