TED Kocaeli Özel Anadolu Lisesi TED Ed Kulübü CERN ile telekonferansta!

TED Kocaeli Koleji 9. ve 10. Sınıf TED Ed Kulübü öğrencileri, CERN Merkezindeki bilim insanları ile ‘What is the universe made of?’,’ How does the universe work?’ – ‘Evrenin Oluşumu’  ve ‘Evrenin İşleyişi’ konuları üzerine telekonferans gerçekleştirdiler.

17 Aralık 2019 tarihinde TED Ed Kulübü öğrencilerimizin CERN merkezinden bilim dünyasının önde gelen isimleri ile gerçekleştirdikleri telekonferansa dünyanın dört bir yanından farklı TED Ed kulübü öğrencileri katıldı. Görüşme sırasında öğrencilerimiz bilim insanları tarafından hazırlanan sunumu izledikten sonra merak ettikleri soruları sorarak interaktif ve keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler.

Dünyanın en büyük konferans platformu olan TED (Technology, Entertainment, Design) tarafından dünya çapında okullar için başlatılan TED-Ed Club faaliyeti, öğrencileri yenilikçi fikirlerini TED Talks tarzı konuşmalarla yaymaya davet ediyor. Bu faaliyetler kapsamında öğrenciler, TED-Ed tarafından sağlanan müfredat doğrultusunda sunum hazırlama, topluluk önünde konuşma, video hazırlama, animasyon ve çeşitli dijital çalışmalar yapma becerilerini geliştirme fırsatı elde ediyorlar.