TED KOCAELİ ÖZEL ORTAOKULU BARIŞ ZAMANI ETKİNLİĞİNDE

TED Kocaeli Özel Ortaokulu 6 ve 7. sınıf öğrencileri, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında Toplum Gönüllüleri Vakfı eğitmenleri ile Barış Zamanı etkinliğinde buluştu.

BİRLİKTE HAREKET ETMENİN ÖNEMİ
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte TED Kocaeli Özel Ortaokulu 6 ve 7. sınıf öğrencileri toplumsal barış, dayanışma ve değişimi amaçlayan TOG eğitmenleri eşliğinde gruplar halinde yürüttükleri “Barış Zamanı” etkinliğini gerçekleştirdi. Temelde savaş, barış ve kalıcı barış gibi durumların insanları nasıl etkilediğine dair farkındalık kazanarak, iş birliğinin ve birlikte hareket etmenin önemini kavradılar.
KEYİFLİ BİR ETKİNLİK
Gruplar, etkinlik sonunda, hem kendilerini hem de arkadaşlarını barış veya kalıcı barış bölgelerinde tutmaya çalışırken gerçekleştirdikleri hamlelerin değerlendirmesini yaparak öz eleştiride bulundular. Öğrenciler keyifli bir etkinlik geçirmenin yanında dünya barışının sağlanmasında her bireyin etkin rolü olduğu ve barışın dünyaya mutluluk getirecek en önemli etken olduğunun farkına vardı.