TED KOCAELİ ÖZEL ORTAOKULU BİLİM VE KÜLTÜR ŞENLİĞİ

TED Kocaeli Kolejinde geleneksel “Bilim ve Kültür Şenliği” Dr. Ethem Derman’ın konuk olduğu muhteşem bir açılış, birbirinden nitelikli atölye çalışmaları ve öğrencilerin yıl boyunca hazırladıkları proje sunumları ile gerçekleştirildi.

Bilim Kültür Şenliği lise, ortaokul, ilkokul ve anaokulu öğrencilerinin gerçekleştirdikleri meşale devir teslim töreni ile başladı ardından “TED Meşale Bursu”yla aydınlanan ve umudumuz olan kardelenlerimizi temsil eden “Işığa Açan Kardelenler” adlı dans gösterisi sahnelendi.

Büyük beğeni toplayan ve duygusal anlara sahne olan dans gösterisinin ardından ‘TÜBİTAK Ortaokullararası Proje Yarışmasında’ yaptığı çalışmalar ve aldığı başarılar ile bizleri gururlandıran küçük bilim insanımız Ayşe Ece Taymez onur konuğumuz Profesör Doktor Ethem Derman’ın hayatını sundu. Ethem Derman’ın gerçekleştirdiği ‘Gökbilimi’ sunumu öğrencilerimiz tarafından heyecan ve ilgiyle izlendi.

Açılışın ardından ortaokul öğrencilerimiz projelerinin sunumlarını gerçekleştirdiler. Bir yıl boyunca üzerinde çalıştıkları projelerini öğretmenleri, arkadaşları ve ailelerine sundular. Proje danışman öğretmenleri öğrencilerinin projelerini değerlendirerek geri bildirimlerde bulundu. Öğrencilerimiz birçok özgün ve eğitici projeyi de inceleme imkanı buldular. Şenliğin ikinci bölümünde atölye çalışmalarına geçildi. Konuğumuz Göktuğ Canbaba öğrencilerle “Bilimi Kurgulamak” adlı atölye çalışmasını hayata geçirdi. Öğrencilerimizin gerçekleştirdiği “Eğri Oturalım, Doğru Konuşalım!” adlı münazaranın ardından Tic Tac Toe, Sakın Söyleme, Fen Survivor, Da Vinci Köprüsü, Parçadan Bütüne Türkiye, Artırılmış Gerçeklik, Labquest, Tangram, Seramikle Zamanda Yolculuk’tan oluşan birbirinden nitelikli ve eğitici atölyelerle öğrencilerimizin bilimin ve eğlencenin coşkusunu doyasıya yaşadıkları şenlik sona erdi.

Tüm fotoğrafları görmek için tıklayınız