TED KOCAELİ ÖZEL ORTAOKULUNDA BİLİM VE KÜLTÜR ŞENLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

18 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşen etkinlik “Eğlen Bilim” tarafından hazırlanan açılış gösterisi olan deney gösterileri ile başladı. Daha sonra, TED Kocaeli Koleji Özel Ortaokulu öğrencileri, bir yıl boyunca üzerinde çalıştıkları projelerini arkadaşları, öğretmenleri ve ailelerine sunma fırsatı buldular. Öğrenciler, proje danışman öğretmenlerinin yanı sıra farklı branşlardaki öğretmenleri ve akranları tarafından da değerlendirilerek geri bildirimlerini aldılar.

İkinci bölümde ise 5.sınıf öğrencileri, Science Lab, Tic Tac Toe, Kağıt Yapımı ve Büyük Risk; 6.sınıf öğrencileri, Science Lab, Da Vinci Bridge, Atalarımızdan Miras ve Büyük risk; 7.sınıf öğrencileri Science Lab, Da vinci Bridge, Uçurtma Yapımı ve Büyük Risk etkinlikleri ile eğitici ve eğlenceli bir şenlik süreci yaşadılar.

8. sınıf öğrencileri Cengiz Topel Hava Komutanlığında uçuş simülasyonu etkinliğine giderek bilim şenliğinde uçakların ve havacılığın büyülü dünyasını tecrübe ettiler. İkincisi düzenlenen geleneksel “Science Fair’17” etkinliği TED Kocaeli Koleji Özel Ortaokulu öğrencilerinin hafızalarında bilimin ve eğlencenin harmanlandığı izler bırakarak sonlandı.