TED ÖĞRENCİLERİ FARKLI KÜLTÜRLERİ SANATLA İÇSELLEŞTİRİYOR

TED Kocaeli Koleji öğrencileri, bu yıl derslerinde öğrendikleri, Hint Kültüründe önemli bir noktada bulunan ‘’Rangoli’’yi “Görsel Sanatlar” derslerinde okul bahçesine taşıdılar ve derslerde öğrendikleri bilgileri uygulamalarla pekiştirdiler

FARKLI KÜLTÜRLERİ TANIYORLAR

Her yıl farklı kültürleri tanıyarak bakış açılarını zenginleştirmeleri amaçlanan TED Kocaeli Koleji öğrencileri,bu yıl Hint kültürü ve medeniyeti ile bu kültüre özel sanat çalışmalarını izleyerek , bireysel ve grup çalışmaları şeklinde de uygulayarak öğrenme fırsatı yakaladılar.

RANGOLİ’Yİ TANIDILAR

TED Kocaeli Koleji öğrencileri bu eğitim-öğretim döneminde Hindistan’da evlere şans ve bereket getirdiğine inanılan ve tebeşir, toz boya ya da renkli kumlarla yapılan “Ragnoli” sanatı ile ilgili yeni bilgiler öğrendiler. Derslerinde Hindistan’a özel bu sanatın amacı ve nasıl yapıldığı hakkında bilgi sahibi olan öğrencilerimiz, okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte grup olarak çalışarak Hint kültürüne özgü kendi “Rangoli”lerini yaparak hem eğlenceli vakit geçirdiler hem de tecrübe edindiler.