TED OKULLARI BİLİM İNSANI YETİŞTİRME PROGRAMI SORUMLULARINA BİLGİLENDİRME SUNUMLARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TED Genel Merkez tarafından, TED Okulları Bilim İnsanı Yetiştirme Programı Sorumluları için düzenlenen Bilgilendirme Toplantısı ve Bilgilendirme Sunumları 5 Kasım 2022 Cumartesi günü çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Sayın Mustafa Üstünışık’ın programın gereklilikleri, proje tabanlı öğrenmenin önemi ile ilgili bilgilendirme sunumu ile başlayan toplantı, Prof. Dr. Veysi Erkcan Özcan’ın bilimin önemi, insan gelişimine faydaları ve hayatımızın her alanındaki yeri ile ilgili sunumu ile devam etti.

Programda;
* TED Ankara Koleji, “İnovasyon ve Girişimcilik”
* TED Kocaeli Koleji, “BİY Programı Süreli İş Takvimi ile FKBM Çalışmaları ve Araştırma Deney Örnekleri”
* TED Çorum Koleji, “TÜBİTAK Araştırma Projeleri” ve “NASA Space Apps Challenge”
sunumlarının da yer almasıyla katılımcılara BİY Programı çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi aktarımı gerçekleştirilmiş oldu.

İlgi ve beğeni ile dinlenen sunum soru-cevap bölümü ile tamamlandı.