TED OKULLARINDA ACCESS PROJESİ

TED Genel Merkezi ve Amerikan Büyükelçiliği ortak projesi kapsamında yürütülen ‘Access-11 Projesi’ 19 Nisan 2021 tarihinde başlamıştır.
Türk Eğitim Derneği ve Amerikan Büyükelçiliği’nin el ele vererek gerçekleştirdiği “Access Sosyal Sorumluluk Projesi, kendi olanaklarıyla yeterli İngilizce eğitimi alamayan öğrencilerin eğitilmesi suretiyle ülkemizdeki İngilizce dil eğitimine katkıda bulunmak amacıyla hazırlanmış olan bir burs programıdır.

Projeye her
dönem yaklaşık 210 öğrenci katılmaktadır. 9 ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik yürütülen projede öğrenciler TED okullarında 360 saat İngilizce eğitimi almakta ve 32 saat pekiştirme faaliyetleri yürütmektedir. Eğitim, materyal ve ulaşım masrafları proje kapsamında karşılanmaktadır. Günümüze kadar, 2500’ü aşkın öğrenci projeyi başarıyla tamamlamıştır.

Kocaeli’de de TED Kocaeli Koleji tarafından 19 Nisan 2021 tarihinde başlatılan Access-11 projesi TED Kocaeli Koleji İngilizce öğretmenleri tarafından yürütülecek olup 2 yıl sürecektir.