TED ÖZEL KOCAELİ İLKOKULU BİLİM VE KÜLTÜR ŞENLİĞİ

TED Kocaeli Kolejinde ilkokul öğrencileri projeler, atölyeler ve sunumlarla dolu iki günü keyifle geçirdi.

TED Kocaeli Koleji İlkokul öğrencilerinin iki gün süren Bilim ve Kültür Şenliğinde öğrenciler eğlenerek öğrenmenin farkını yaşadılar. Şenliğin birinci günü öğrencilerimiz Kocaeli Üniversitesinden Yrd. Doç. Yonca AVCI Duman’ın “Bilin Bakalım Bilim Nedir?” adlı sunumu ve Fen Fakültesi Kimya Bölümü Yüksek Lisans öğrencilerinin interaktif deneyleri ile ilk etkinliklerine başladılar.

TED Kocaeli Koleji 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin projelerini sergilediği Bilim Sergisi Kurucu Temsilcisi Nilgün Çelebi ve Lise Müdürü Hatice ESER’in kurdele kesimi ile açıldı. Öğrencilerimiz sınıf öğretmenliği mentorluğunda ekip olarak hazırladıkları projelerini ailelerine sundular. Proje sunumları sırasında  öğrencilerin özgüvenleri ve yaratıcılıklarını ifade etme biçimleri ailelerinin dikkatini çekti.

4. sınıf öğrencilerinin yarıştığı Genel Kültür Yarışması 2. ve 3. Sınıflar tarafından heyecanla izlendi. “Düldüller” ve “ Halaybaşı” isimleri ile yarışan gruplar izleyicilere eğlenceli dakikalar yaşattı. Kahott uygulaması kullanılarak online olarak yapılan yarışmada “Halaybaşı” grubu birinci oldu.

3. ve 4. sınıf öğrencileri Ebru Şengel’in İpek Böceği sunumu ile farklı bir deneyim yaşadılar. Etkinlik sonunda ipek böcekleri bakımını üstlenmek üzere öğrencilerimize dağıtıldı.

1.ve 2. Sınıflar çim adam oluşturma etkinliklerini gerçekleştirdiler.

World of Maths Grubu’nun Türkiye kolu olan Pratik Matematik ekibi de TED Kocaeli Koleji öğrencilerine eğlenceli aktivitelerin yer aldığı istasyonlar hazırladılar. Matematik dersinde öğrenilen kavramların günlük hayattaki uygulamalarını tecrübe etme imkanı bulan öğrencilerimiz etkinlik sonunda “ Pratik Matematik” sertifikalarını aldılar.

Bilim ve Kültür Şenliğimizin ikinci gününde öğrencilerimiz tematik atölyelerde; İskelet Dansı, Einstein ve Bilim, İngilizce Bilim, Bilim ve Ritim, Eğlenceli Atletizm, Hayalimdeki Tasarım, Bilim ile ilgili Film Gösterimi ve Yemek Bilimi ile ilgili eğlenceli bilim aktivitelerini gerçekleştirdiler.

Öğrencilerimiz bu aktivitelerde bilimin emek isteyen önemli bir süreç olduğunu ve bilimin eğlenceli yanlarını bir kez daha deneyimlediler.