TED TAM EĞİTİM BURSU SINAVI BAŞVURULARI BAŞLADI

Türk Eğitim Derneği’nin “eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamak ve donanımlı nesiller yetiştirmek” amacıyla kuruluşundan itibaren başarılı fakat maddi olanaksızlıklar nedeniyle nitelikli bir eğitime erişimi olmayan öğrencilere sağladığı burslardan biri olan ve TED Kocaeli Kolejinin de sınav merkezi olduğu Tam Eğitim Bursu sınavının başvuruları başladı.

Benzersiz Bir Burs Sistemi: TEB

TED Kocaeli Kolejinde de okuma fırsatı sunan Tam Eğitim Bursunun (TEB) kapsamı çok geniştir; bu nedenle ülke genelindeki diğer burslardan ayrılmaktadır. Tam Eğitim Bursu almaya hak kazanan öğrencilerin eğitim ücretleri, servis ücretleri, yemek giderleri, giyim giderleri, kitap-kırtasiye harcamaları, cep harçlıkları ve yatılı okullarımızda okutuluyor olması halinde pansiyon giderlerinin lise eğitiminin sonuna kadar karşılanmaktadır.
Tam Eğitim Bursu alan öğrenciler öğrenimlerinin üniversiteye kadar olan kısmını TED Okullarında yatılı ya da gündüzlü olarak sürdürmektedir. Tam Eğitim Bursuyla TED Okullarından mezun olan öğrencilerin başarılı oldukları sürece, üniversitede de bursları devam etmektedir. Ayrıca, üniversite öğrencilerinin staj ve kariyer takiplerinin yapıldığı sistemde, mezun öğrencilerin işe yerleşme süreçleri de desteklenmekte ve izlenmektedir.

Sınav 30 Mart’ta

TEB Sınavına başvuracak adayların T.C. vatandaşı olması, 2018-2019 öğretim yılında 4, 5 ve 8. sınıfa devam ediyor olması, 5. ve 8. sınıf öğrencilerinin “bitirdiği sınıfa ait yılsonu karnesinde” yılsonu başarı ortalamasının 85 ve üzerinde olması (2017-2018 öğretim yılına ait, Haziran ayında alınmış olan karne), ekonomik koşulları itibariyle maddi desteğe ihtiyaç duyması (Ailenin aylık toplam geliri 4500 TL’den düşük olmalıdır) gerekmektedir. Türk Eğitim Derneği’ne bağlı okullarda öğrenimini sürdüren öğrenciler sınava başvuru yapamazlar.

Yazılı sınavda aldıkları puana istinaden asıl listede yer alan öğrencilerle evlerinde mülakat yapılıp mülakat aşamasında da yeterli bulunan öğrenciler burs almaya hak kazanacaktır.

30 Mart 2019 tarihinde saat 10.00’da gerçekleşecek sınava www.ted.org.tr adresinden başvurular alınmaya başlanmış olup sınav için son başvuru tarihi 09 Mart 2019’dur.

Başvuru için tıklayınız.