TED Üniversitesi ve TED Okulları ‘Mesleki Hayat’ Eğitim Projesi

TED Genel Merkezi Yabancı Diller Müdürlüğü ve TED Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü arasında yapılan işbirliği doğrultusunda, bu Bölümün 4. Sınıf öğrencileri için, ilerideki meslek hayatlarına yönelik bir pilot proje geliştirildi.

Söz konusu projenin amacı, TED Okulları bünyesinde yetişmiş Öğretmen Eğitimcileri ile TED Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencilerini buluşturarak, öğrencilere örnek ders izleme, ortak ders planı hazırlama, materyal değerlendirme gibi konularda yardımcı olmak ve öğretme sürecini okulun doğal ortamında yaşama imkanı sunmaktır.

Bu çalışma kapsamında TED Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencisi Elif Şaara Genç, TED Kocaeli Kolejini 2-3 Aralık 2019 tarihlerinde ziyaret ederek öğretmen eğitimcisi Türkan Yaman ile birlikte çalışma fırsatı bulmuştur. Bu yıl başlatılan Eğitim Programı Türkiye’nin farklı illerinde yer alan farklı 6 TED Okulu ile eş zamanlı olarak yürütülmüş olup 2020-2021 eğitim-öğretim yılı itibariyle daha yaygın hale getirilecektir.