TEMİZLİK HİZMETLERİ

Okulumuzda temiz ve düzenli bir eğitim ortamı oluşturulması ve hijyenin sağlanması için, tecrübeli uzman ekipler ve geniş makine parkı ile profesyonel temizlik hizmeti sunulmaktadır. Bahçelerimizin bakımı ve bitki planlaması da düzenli olarak yapılmakta ve okulumuzda çeşit çeşit ağaçlar, rengarenk çiçekler ve sağlıklı bitkiler ile çocuklarımız için yeşil alanlar oluşturulmaktadır.

Okulumuzda “hijyen konusu” birinci derecede dikkate alınmakta. Her yıl olduğu gibi bu yıl da “Okulum Temiz” belgesi alındı. Her teneffüsten sonra ıslak hacimler ve çöpler temizlenmektedir. Ana sınıflarımızın binasına, havuz alanlarına ve spor salonlarına asla ayakkabı ile girilmemekte, mutlaka galoş kullanılmaktadır. Her cumartesi günü ana sınıflarımızdaki bütün oyuncaklar dezenfekte edilmekte, bütün binada kapı kolları dahil her yer hijyenik malzemelerle silinmektedir.

• Okul binası girişleri, koridor ve dersliklerde dezenfektan bulundurulmaktadır.
  • Covid-19 önlemleri kapsamında; hijyen ortamının oluşturulması ve ko­runması amacıyla; Okulumuz içerisindeki sınıf, ofis ve diğer tüm ortak kullanım alanlarının, virüs, mantar ve bakterilerden arındırılması için, ULV (Ultra Low Volume – Soğuk Sisleme) cihazı ile antiseptik solüsyon uygulaması yapılacaktır. Sağlık Bakanlığı onaylı olup, insan sağlığına, bağışıklık sistemine ve kronik rahatsızlığı olanlara (astım ve alerji gibi zarar vermeyen, alkol içermeyen, diş tedavilerinde ağız içerisine de kul­lanılan bu ürünün uygulama yapılan yüzeyde 12 saat ve havada 20-120 dakika arasında tutunarak koruma sağlama özelliğide bulunmaktadır.
  • Okul girişinde temassız ateş ölçerle ölçüm yapılarak okula girişlerin kontrollü gerçekleştirilmesi planlanmıştır.
  • Ortak kullanım alanlarında bulunan sebil vb. cihazların kullanımı kaldırılmıştır.
  • Birden fazla işlemde kullanılacak malzemeler dikkate alınarak laboratuvar­lar başta olmak üzere bu tür alanlarda sterilizasyon işlemi uygulanmıştır.
  • Okul revirimiz Covid-19 salgını ile ilgili yaşanabilecek her türlü duruma karşı hazır hale getirilmiştir.
  • Asansör kullanımı sınırlandırılmıştır.
  • Derslik, atölye, laboratuvar ve ortak kullanım alanlarının hava sirkülasyonunun sağlanması için gerekli bilgilendirme ve görevlendirilmeler yapılmıştır.
  • Tüm ortak kullanım alanlarında bulunan oturma grupları sosyal mesafe kurallarına göre düzenlenmiştir.
  • Gün içinde çok sayıda temas gerçekleşen kapı kolları gibi özellikli alan­lar saptanarak temizlik ve dezenfeksiyon sıklığı, kuralları belirlenmiş ve kontrolü için personel görevlendirilmiştir.
  • Kat girişlerine pedallı el dezenfektan noktaları yerleştirilmiştir.
  • Tuvaletlerdeki musluklar sensörlü olanlarla değiştirilmiştir. Sabun ve kağıt havlu tedariği düzenli olarak yapılmaktadır.
  • Tek kullanımlık malzemelerin tekrar kullanılmaması önemlidir. Bu neden­le maske ve eldivenlerin koridorlarda bulunan atık kutularına atılması konusunda gerekli tedbirler alınmıştır.
  • Okulların yüz yüze eğitim programına başladığı ilk hafta öğrenci ve çalışanların sürece uyum sağlaması amacıyla oryantasyon programı hazırlanmıştır.

Temizlik ve Dezenfeksiyon İşlemleri

• Bina temizlik ve dezenfeksiyonu hazırlanan okul temizlik planına uygun olarak gerçekleşti­rilir. Yüzey temizliği ve dezenfeksiyonunda Sağlık
  • Bakanlığı Covid-19 Rehberindeki kriter­leri karşılayan ürünler kullanılır.
  • Pandemi başladığı andan itibaren tüm alanların (iç ve dış) dezenfeksiyonları düzenli aralıklarla yapılmaktadır. Derslik, laboratuvar, atölye, yemekhane vb. ortak alanların kapı kolları başta olmak üzere sık kullanılan tüm yüzey ve alanlarının gün içerisinde periyodik olarak dezenfeksiyon işlemleri yapılmaktadır. Bu konu ile ilgili olarak tüm temizlik personeli eğitimden geçirilmiştir.
  • Okulun tamamı 12 saat koruyuculuk sağlayan ULV cihazı ile Multiway Clean Yer Yüzey ve Ortam Dezenfektanı ile her sabah 08.00-09.00 saatleri arasında temizlik personeli tarafından dezenfekte edilmektedir.
  • Öğrencilerin ortak alanların tamamında sosyal mesafe kuralları başta olmak üzere her türlü hijyen kurallarına uyması amacıyla bilgilendirme afişleri asılmıştır.
  • Atıkların uzaklaştırılmasından sorumlu çalışanlar, hijyen kuralları­na uymak, kişisel koruyucu malzemelerini kullanmak zorundadır. Bu personel atık yönetmeliğini uygulamak üzere eğitim almış olup eğitim gerekliliklerini yerine getirmekle yükümlüdür.
  • Tüm tuvaletler ders saatlerinde temizlik personeli tarafından ULV cihazı ile Multiway Clean Yer Yüzey ve Ortam Dezenfektanı ile temizlenmek­tedir.

ATATÜRK KÖŞESİ

BAĞLANTILAR