Türk Eğitim Derneğinin en güçlü kollarından olan TED Üniversitesi, adını verdiği bölgeye vefa borcunu ödüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur YAVAŞ ve TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Belgin AYVAŞIK tarafından imzalanan protokolle Kurtuluş Parkı, 7 gün 24 saat Ankaralıların ve öğrencilerin güvenle hareket edeceği bir yaşam alanına dönüşecek.

TED Ankara Kolejinin adını verdiği Kolej Bölgesinde yer alan Kurtuluş Parkı için hedef; sanat ve kültürle iç içe geçen, açık dersliklerle, kütüphanesiyle, bisiklet yollarıyla vatandaşların sosyal bir yaşam alanına kavuşması. Çevreci bir yaklaşımla parkın yeşil alanı korunarak geliştirilecek proje sonrasında Ankara, bu köklü parkta sergilerle, konserlerle, açık hava etkinlikleri ile buluşmalar düzenleyecek. Sadece Kurtuluş Bölgesindeki öğrenciler değil, Başkent’in dört bir köşesinden okullar derslerini açık hava sınıflarında kuş sesleri ve doğayla iç içe yapabilecek.

Biz, Türk Eğitim Derneği olarak Cumhuriyetimizin bize sunduğu olanakların bilinciyle vefa borcumuzu ve ödevimizi kıymetli Ankara’mız için yapmayı bir borç biliriz.