TED Kanada Uluslararası Öğrenci Değişim Programı

TED Ankara Koleji Uluslararası ofisi bünyesinde, Türk Eğitim Derneği ve Kanada Nova Scotia Eğitim Bakanlığı’nın imzalamış olduğu anlaşma çerçevesinde tüm TED Okulları öğrencileri, kültürlerarası öğrenci değişim programına katılıp denkliklerini alarak bir üst sınıftan tekrar TED Okullarında eğitime devam etme hakkına sahiplerdir.

Program; öğrencilere, ailelerine ve ev sahibi ailelere, farklı kültürlere yönelik anlayışı ve saygıyı derinleştirmek ve insanlığın gerçeklerini keşfetmek için olanak yaratırken, öğrencilere iyi bir İngilizce ve yurt dışında üniversite okuma fırsatı sağlamayı amaçlıyor.

Bu programa katılan öğrencilerimizin kazanımları:

• Genç yasta kendi ayakları üzerinde durabilmek,
  • Liderlik becerisi kazanmak,
  • Adaptasyon surecini güvenli bir ortamda geçirmek,
  • Sorumluluk alma bilincinin oluşması,
  • Sanat ve müzik alanında çalışmalar yapabilmek,
  • Çok çeşitli spor olanaklarına sahip olmak,
  • Lise mezuniyetinde çift diploma sahibi olabilmek,
  • Kanada üniversitelerine kolay geçiş̧ olanağı sağlayabilmek.

TED-Kanada Öğrenci Değişim Program Başvuruları

7. ve 8. Sınıflar
7. ve 8. sınıf düzeyinde yapılan öğrenci ve veli seminerleri sonrasında Mart ayında yazılı veli bilgilendirmesi yapılmaktadır. Yazılı bilgilendirme sonucunda ailenin ve öğrencinin bireysel başvurusu sonrası programa katılma durumu değerlendirilir. Değerlendirme sonuçlarına göre öğrenciler Kanada akademik ay öğrenci değişim programına gitme fırsatı yakalarlar.

9. 10. ve 11. Sınıflar
Lise düzeyinde yapılan öğrenci ve veli seminerleri sonrasında öğrencilere İngilizce öğrenci seçme sınavı uygulanmaktadır. Sınavda yeterlilik gösteren öğrencilerin velileri, birebir görüşmelere çağırılarak program ile ilgili bilgilendirme yapılmaktadır.

Program çeşitleri:

Akademik Ay Programı: Eylül ayında bir ay süre ile Kanada’da lise eğitimi görmelerini sağlar.

Tek Dönem Öğrenci Değişim Programı: Öğrenciler bu programa lisenin her yılının 2. döneminde dâhil olabilirler. (Ancak 12. sınıfın 2. dönemi, Akademik Dönem Programı için önerilmemektedir.) Bu program öğrencilerin bir dönem boyunca Kanada’da lise eğitimi görmelerini sağlar.

Tam Yıl Öğrenci Değişim Programı: Öğrenciler bu programa lisenin her yılında dâhil olabilirler. Program, eylül ayında baslar ve haziran ayında biter. Programa göre, öğrenciler lisenin herhangi bir sınıfında eğitimlerinin bir yılını Kanada’da okuyabilme sansına sahiptirler. Öğrencinin Kanada Değişim Programı dönüşünde devam ettiği okuluna tekrar dönmesi garanti edilir.

Kanada’daki eğitim sonrasında öğrenci kendi okulundaki eğitime başarılı olduğu derslerin denkliğini ibraz ederek ders yılı kaybetmeden devam edecektir. Kanada’daki en az bir yıllık eğitim ya da alınan diploma sonrası bir Kanada Üniversitesine kayıt yaptırılabilir.

Bunun için lise eğitiminin son iki yılında alınan derslerin, okumak istenen bölümle ilgili olması gerekmektedir.

Ayrıntılı bilgi için:
Daha ayrıntılı bilgi almak isteyen öğrenciler ve veliler TED-KANADA Öğrenci Değişim Programına başvuru sürecinde, TED Kocaeli Koleji İngilizce Öğretmeni ve Uluslararası Programlar Koordinatörü Buket Ertür’den danışmanlık alabilirler.

Doğa Evren

TED Okulları ve Kanada Nova Scotia Eğitim Bakanlığı’nın imzalamış olduğu anlaşma çerçevesinde 10. sınıf öğrencimiz Doğa Evren, 9. sınıfı Kanada’nın Truro şehrindeki Bible Hill Junior High School’da okumuştur. Aldığı Fen, İngilizce, Fransızca, Müzik, Sağlıklı Yaşam ve Teknoloji derslerini başarıyla tamamlayan Doğa, denklik alarak okulumuza dönmüş ve eğitimine 10. sınıftan devam etmektedir.

Aynı programdan yararlanan diğer bir öğrencimiz Damla Çelik, akademik ay programıyla Nova Scotia bölgesindeki A.J Smeltzer School’da 8. sınıfın Eylül ayını tamamlayarak gerek İngilizcesiyle gerekse farklı kültüre adapte oluşu ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmesiyle övgülerle dolu okul raporuyla okulumuza geri dönmüş 8. sınıfa devam etmektedir.