TOEFL Sınavları

TOEFL Sınavları: TOEFL sınavları uluslararası CEFR (Common European Framework Reference / Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı) doğrultusunda uluslararası standartlarda öğrencilerin İngilizce yeterlilik düzeylerini belirler. TOEFL sınavları farklı yaş grupları ve seviyelerde uygulanmakta olup uluslararası geçerlilikte sertifikalar verilmektedir.

TOEFL Primary: 8 yaş üzeri öğrenciler için tasarlanan TOEFL Primary testleri, , öğrencilerin gelişimini izler ve daha fazlası için öğrencilerin İngilizce iletişim becerilerini ölçmeye olanak tanır. Program, öğrencilerin akademik ve sosyal İngilizce dil yeterliliğini değerlendirirken, her bir öğrencinin dinleme, okuma ve konuşma yeteneğini ölçer.

TOEFL JUNIOR: 11 yaş ve üzerindeki öğrenciler için tasarlanan, TOEFL Junior testleri, öğrencilerin İngilizce dil yeterliliklerini ölçmek için, objektif ve güvenilir bir kaynaktır.

TOEFL IBT:  İngilizceyi üniversite seviyesinde kullanma ve anlama yeteneğini ölçen sınava 11. Sınıf öğrencileri hazırlanmaktadır. TOEFL sınavı, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa ve Almanya’daki üniversiteler ile Kanada’daki lisansüstü programları tarafından en çok tercih edilen İngilizce dil sınavı olup okuma, dinleme, konuşma ve yazma becerilerinin yetkinliğini değerlendirir.