Türk Eğitim Derneğinden karşılıksız Tam Eğitim Bursu

Başvuru Tarihi: 10 Aralık 2021 – 28 Ocak 2022
Sınav Tarihi: 19 Şubat 2022

Tam Eğitim Bursu Sınav Kılavuzu İçin Tıklayınız

TAM EĞİTİM BURSU SINAVI BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR!

Türk Eğitim Derneği tarafından verilmekte olan “Tam Eğitim Bursu” için sınav başvuruları devam ediyor. 19 Şubat 2022 tarihinde yapılacak olan sınav için başvurular 28 Ocak 2022 tarihine kadarhttps://connected.ted.org.tr/schoolarships adresinden yapılabilir. Sınava başvuracak adayların; T.C. vatandaşı olması, ‪2021-2022 öğretim yılında 4, 5 ve 8. sınıfa devam ediyor olması, 2020 – 2021 öğretim yılına ait yıl sonu karnelerindeki başarı ortalamalarının 85 ve üzerinde olması, ailenin ekonomik koşulları sebebiyle maddi desteğe ihtiyaç duyması gerekmektedir.

Tam Eğitim Bursu almaya hak kazanan öğrencilerin eğitim ücretleri, servis ücretleri, yemek giderleri, giyim giderleri, kitap-kırtasiye harcamaları, cep harçlıkları ve yatılı okullarımızda okutuluyor olması halinde pansiyon giderleri lise eğitiminin sonuna kadar karşılanacaktır. Öğrenciler öğrenimlerinin üniversiteye kadar olan kısmını TED Okullarında yatılı ya da gündüzlü olarak sürdürmektedir. “Tam Eğitim Bursu” ile TED Okullarından mezun olan öğrencilerin başarılı oldukları sürece, üniversitede de bursları devam etmektedir.

19 Şubat 2022 Cumartesi günü yapılacak olan sınava Kocaeli ilinden başvuru yapmış aday öğrencilerin sınava girecekleri TED Okulları aşağıda belirtilmiştir.

• 4. sınıftan 5. sınıfa geçen aday öğrenciler TED Kocaeli Kolejinde,
  • 5. sınıftan 6. sınıfa geçen ve 8. sınıftan 9. sınıfa geçen aday öğrenciler TED Sakarya Kolejinde sınava gireceklerdir.

Sınava girecek öğrenci velilerinin sınav merkezini kontrol etmesi gerekmektedir.

Başarılar dileriz.

10.000 GENÇ MEŞALE, DAHA AYDINLIK TÜRKİYE.