WORLD STORYTELLING DAY/ DÜNYA ÖYKÜ ANLATMA GÜNÜ

TED Kocaeli Kolejinde uluslararası bir gün olan “Dünya Öykü Anlatma Günü/ World Storytelling Day” kutlandı.

TED Kocaeli Koleji Ana Sınıfı 4 yaş, 5 yaş; ilkokul 1 ve 2. sınıflara yönelik düzenlenen Dünya Öykü Anlatma Günü etkinliklerine Sınıf Öğretmenliği Bölüm Başkanı Elif Erdem’in sunumu ile başlandı. Kitap okumak ile ilgili animasyonun izlenmesinin ardından program okul öğretmenlerinin anlattığı hikayelerle devam etti.

TED Kocaeli Koleji Müzik öğretmenlerinden Bahar Kahveci, Eric Carle’ın yazdığı ‘Huysuz Uğurböceği’ adlı öyküyü, Ana Sınıfı öğretmenlerinden Ayça Köycekaş ise Julia Donaldson tarafından kaleme alınmış olan ‘Uçan Süpürge’ adlı hikayeyi öğrencilere anlattı.

İngilizce öğretmenlerinden Onur Şeyhoğlu, öğrencilere İngilizce bir kukla gösterisi gerçekleştirdi. Şeyhoğlu, öğrencilere ayrıca küçük bir sürpriz yaparak gitarı ve kendisine çellosu ile eşlik eden konuğumuz Sayın Damla Özkan ile bir müzik dinletisi gerçekleştirdi. Konferans salonundaki etkinlikler, TED Kocaeli Koleji Kurucu Temsilcisi Sayın Nilgün Çelebi, Genel Koordinatör Sayın Rasim Aydoğuş ve Lise Müdürü Sayın Hatice Eser’in öğretmenlere ve etkinliğe konuk olarak katılan Damla Özkan’a teşekkür sertifikalarını takdim etmeleri ile sona erdi. Hikaye anlatma etkinliklerinin ardından öğrenciler, okul koridorlarında kendileri için yerleştirilen rulolara ‘Öykülerden Bize Kalan’ başlıklı resimler yaptılar.