5. VE 6. SINIFLARA TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI SUNUMU YAPILDI

Ortaokul PDR Uzmanı Gizem Şengil tarafından TED Kocaeli Koleji 5. ve 6. Sınıf öğrencilerine yönelik Teknoloji Bağımlılığı Sunumu 20 Kasım 2018 Salı günü okulun drama salonunda gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Yeşilay işbirliği ile hayata geçirilen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele programı kapsamında TED Kocaeli Koleji  Ortaokul 5. ve 6. Sınıf öğrencilerine yönelik Teknoloji Bağımlılığı Sunumu 20 Kasım 2018 Salı günü okulun drama salonunda gerçekleştirildi. Sunum yoluyla öğrencilerin hem kendi yaşantıları içerisinde teknoloji kullanımına ayırdıkları zamanı değerlendirmeleri hem de teknolojinin kullanımıyla ilgili farkındalık kazanmaları amaçlandı.

“Teknoloji bağımlılığı nedir?” sorusuna yanıt aranırken, teknoloji kullanım süreleri, kullanım sürelerine ilişkin öz değerlendirme yapabilmeleri, kullanım sürelerinin etkileri ve teknoloji kavramına yönelik düşünceler öğrencilerin aktif katılımıyla değerlendirildi. Hayatımızın içerisinde bulunması çeşitli kolaylık ve avantaj sağlayan teknolojinin doğru şekilde kullanılmasının önemi vurgulandı. Yanlış teknoloji kullanımının sonuçlarının neler olabileceği paylaşıldı.