TED KOCAELİ KOLEJİ ORTAOKULUNDA FEN OKUR YAZARLARI YETİŞİYOR

Bilim ve teknoloji alanında yenilik ve gelişmeleri her zaman yakından takip ederek öğrencilerinin fen okur yazarı olması için yıl boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştiren TED Kocaeli Koleji Fen Bilimleri Bölümü, gözlemleyen, sorgulayan, araştıran, tartışan, yaparak ve yaşayarak öğrenen, analiz-sentez yapabilen, dönüşümlü düşünebilen, çevreye duyarlı bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Bu bağlamda ders hazırlıklarında öğrencilerin aktif olabileceği öğrenme ortamları yaratılıyor, problem çözme becerileri farklı etkinlik ve deneylerle destekleniyor.  Ders sırasında ayrıca drama, zihin haritaları, beyin fırtınası, eğitsel oyunlar gibi yöntem ve tekniklerle tüm öğrenciler sürece dahil ederek kalıcı öğrenme yöntemleri üzerinde duruluyor.

Öğrenciler, donanımlı laboratuvarlarda küçük gruplarla deneyleri yapma, veri toplama ve çıkarımlar ortaya koyma gibi bilimsel çalışmalar da gerçekleştirmektedir. Ayrıca öğrenciler 3D laboratuvarında öğrendikleri konuları üç boyutlu olarak görme ve pekiştirme imkanına sahip oluyorlar.

TED Kocaeli Koleji Fen Bilimleri Bölümü’nün Fen Bilimleri eğitimi ve disiplini ile geleceğe hazırlanan 5, 6, 7 ve 8. sınıf seviyelerindeki öğrencilerle ara döneme kadar derslerde gerçekleştirilen etkinlik ve deneyler hız kesmeden devam edecektir.

Tüm fotoğrafları görmek için tıklayınız.