TED KOCAELİ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ “BİLÇEV FESTED”DEN BİRİNCİLİK İLE DÖNDÜ

TED Kocaeli Koleji öğrencileri, 25 Mayıs 2018 tarihinde TED İstanbul Koleji Vakfı Özel Ortaokulunun organize ettiği Bilim ve Çevre Festivalinde okullarını başarıyla temsil etti.

Fen Bilimleri Öğretmeni Şeyma Mut danışmanlığında TED Kocaeli Koleji öğrencileri, Zeliha Sinem Özgül, Gökçe Nergis, Süleyman Akay Kambur, Barış Ünaldılar ve Meriç Ocaklı “Einstein’ın hayatından çarpıcı örnekler” konulu kısa film hazırladılar. Geçmişten günümüze uzanan eğitim sistemi içerisinde öğrencilerin hayal gücünün sınırlandırılmasını ve bir öğrencinin öğretmene göre şekillendirilmesini konu alan kısa filmde, diğer bir tema da günümüzde varlığı neredeyse unutulan “Vefa” duygusuydu. Bu duyguyu, Einstein’ın Atatürk’ün kendisine yaptığı iyiliği unutmaması üzerine bir Türk profesöre minnet duygusunu ifade ettiği içten sözlerle aktarmaya çalışan ve kurguladıkları kısa film ile 1. olan öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

TED İstanbul Koleji Vakfı Özel Ortaokulunun düzenlediği “Hava Kirliliği ve Einstein’ın Hayatından Çarpıcı Örnekler” konulu Bilim ve Çevre Festivalindeki etkinlikler; liderlik, sorumluluk alma, iletişim, planlama, problem çözme becerilerini geliştirme, bilimin sanat ve kültür yoluyla etkili bir biçimde ifade edilebileceğini fark ettirme gibi konularda öğrencilerde farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenmektedir.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.