KOD HAFTASI ETKİNLİĞİNDE TED KOCAELİ KOLEJİ RÜZGARI

TED Kocaeli Kolejinin çeşitli yarışmalarda başarılar elde etmiş projelerini gerçekleştiren öğrencileri, Avrupa Okul Ağı ülkelerince 6-21 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘Kod Haftası’ etkinlikleri kapsamında, Kocaeli Bilim Merkezi’nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe katıldılar.

TED Kocaeli Koleji öğrencileri, 19 Ekim 2018 Cuma günü Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği Kodlama Haftası etkinliklerine katıldı. Kocaeli Bilim Merkezinde gerçekleşen etkinlikte kodlama alanında başarı elde etmiş okullar stant kurarak çalışmalarını ziyaretçiler ile paylaştılar. TED Kocaeli Koleji’nden 4 çalışmanın davet edildiği etkinlikte öğrenciler çalışmalarını sergilediler. 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında TUBİTAK 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması İstanbul Anadolu Bölge Sergisi birincisi Ayşe Ece TAYMEZ, “Arduino ile Basış Bozukluğuna Son” projesini sundu.

Robotik takımlarımız ROBOTED 41 ve ROBOTED 41 Jr.  elde ettiği başarıları ve yaptığı projeleri standımızı ziyaret eden, aralarında Kocaeli Valisi Hüseyin AKSOY, Kocaeli Milletvekili Fikri IŞIK, İl Millî Eğitim Müdürümüz Fehmi Rasim ÇELİK ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cemil AKKAYA’nın da bulunduğu protokol üyelerine ve konuklara sundular. Kocaeli Valiliği tarafından okulumuza teşekkür belgesi verildi.