UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİNDE DE ‘ORTAOKULA MERHABA’ DİYORUZ

4. sınıf öğrencilerimiz birinci dönem keyifle gerçekleştirilen ortaokula uyum çalışmalarının ardından, ikinci dönem uyum dersleri ile ortaokula sıcak bir geçiş yapmaya hazırlanıyorlar.

Geçiş sürecinin sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesi için öğrencilerimizin örnek ders ve etkinliklerle ortaokul sürecine hazırlanmaları oldukça önemlidir. Bu nedenle TED Kocaeli Koleji olarak uzaktan eğitim sürecinde de 4. sınıflarımıza yönelik ortaokula uyum çalışmalarımıza devam ediyoruz. 

Öğrencilerimiz Mayıs ayı boyunca sürdürecekleri uzaktan uyum sürecine Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler dersleri ile başladılar. Fen Bilimleri dersinde “Canlıları Tanıyalım” ünitesine ait “Bitkiler” konusunu, Sosyal bilgiler dersinde ise “Kültür ve Miras” ünitesinin “Doğal ve Tarihi Varlıklar” konusunu öğrendiler. Pisa Kulesi modeli oluşturma, origami ile çiçeğin kısımlarını tanıma, birlikte bitki şarkısını seslendirme, ilginç bitkiler ve onları tanıyacakları uygulamaları öğrenme, UNESCO hakkında fikir edinme, tarihi ve doğal varlıkların sadece bulunduğu coğrafyaya değil tüm insanlığa ait olmasını tartışma gibi zengin içerikler ve etkinliklerle bu dersler hakkında fikir sahibi oldular. Öğrencilerimiz uyum derslerine Türkçe ve Matematik alanlarında devam edecekler.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.