ORTAOKUL ÖĞRENCİMİZ URFODU MATEMATİK YARIŞMASINDA 100 TAM PUAN ALDI

TED Kocaeli Koleji Ortaokul öğrencileri 17. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışmasına (URFODU) Matematik branşında katılıyorlar. 23.11.2020 – 20.12.2020 tarihleri arasında online olarak düzenlenen yarışmaya başvuran öğrencilerimiz arasından yarışmayı tamamlayan her öğrencimiz final etabına geçmeye hak kazanırken 5. sınıf öğrencimiz Uraz KARATAŞ 100 tam puan alarak ilk etabı Türkiye birinciliği ile tamamladı.

Uraz’ı ve final etabına geçme başarısı gösteren öğrencilerimiz Ela Derin URAL, Görkem ÖZTÜRK, Yağız TURGUT, Kuzey SİVRİKAYA’yı başarılarından dolayı kutlar, öğrencilerimize final etabında da başarılar dileriz.

Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması (URFODU); Türkiye Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna, Kazakistan, Bulgaristan, Beyaz Rusya, Almanya, Kırgızistan ve Tacikistan´dan oluşan 9 ülke öğrencilerinin katıldığı Rusya Federasyonu merkezli bir bilgi yarışmasıdır. Geçtiğimiz yıl bu yarışmaya 499 583 kişi, 1942 okul başvurmuştur.