TED KOCAELİ KOLEJİ İLE TED SAKARYA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNİN MEKTUP ARKADAŞLIĞI

TED Kocaeli Koleji Ortaokulu ile TED Sakarya Koleji Ortaokulu 5.sınıf öğrencileri matematik ve bilişim dersi işbirliğindeki projede mektup arkadaşı oldular. Öğrenciler mektuplarını birbirlerine göndermeden önce sezar yöntemi ile şifrelediler. Öğrenciler mektuplarını şifrelemek için matematik derslerinde öğrendikleri çokgenler ile ilgili soruları Bilişim teknolojileri dersinde hazırladılar ve bu soruların cevaplarını şifreleme anahtarı olarak kullandılar. Mektupları okumak isteyen öğrenciler ise hazırlanmış soruyu çözüp şifreleme anahtarlarını bulduktan sonra bilişim teknolojileri öğretmeninin hazırladığı sezar şifreleme programını kullanarak şifreleri çözüp mektupları okudular. Sezar şifrelemesi, ilk kez Romalı lider Jül Sezar tarafından kullanılmış olan şifreleme tekniğidir. Düz metindeki her harfin, alfabeden belirli bir sayı ileride konumlu olan bir harfle değiştirildiği bir şifreleme türüdür. Disiplinler arası çalışmaya önem verilen okulumuzda öğrencilerimiz, matematik ve bilişim teknolojileri dersleri kazanımlarını eğlenceli ve farklılaştırılmış şekilde öğrendiler.

MATEMATİK HER YERDE!