TED İLE HEP EN ÖNDE! TED KOCAELİ KOLEJİ ORTAOKULUNDA KULÜP DERSLERİ

TED Kocaeli Özel Ortaokulunda hafta içi ders saatleri içerisinde iki ders saati öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre farklı disiplinlerde kulüp çalışmaları yapılmaktadır.

Basketbol Kulübü
Voleybol Kulübü
Masa Tenisi Kulübü
Yüzme Kulübü
JMUN Kulübü
Robotik Kulübü
E-twinning Kulübü
Akıl Oyunları
Satranç Kulübü
Olay Yeri İnceleme Kulübü (CSI)
Destination Imagination (DI)
Yaratıcı Yazma Ve Okuma Kulübü
Görsel İletişim Kulübü
Görsel Tasarım & Seramik Kulübü
Kâğıttan Müzeler
Performing Arts
Gitar Kulübü

Bu kulüplerden spor branşlarında gerçekleştirilenlerde öğrencilerimiz, seçtikleri basketbol, voleybol, masa tenisi veya yüzme derslerinde yıl boyunca haftada 2 saat eğitim alırlar.

Robotik Kulübünde Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanlarında disiplinler arası çalışmaların yanı sıra öğrencilerimiz aktif olarak proje geliştirmektedirler. Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST LEGO League Challenge programı 9-16 yaş arası gençlerin 10-14 haftalık bir süreç içinde her sene açıklanan ve küresel bir soruna yönelik temada, bir bilim insanı gibi çalışarak değerli kazanımlar elde etmelerini sağlar.

Olay Yeri İnceleme (yani; Crime Scene Investigation) kulübünde öğrenciler; parmak izi alma, kan izi, alet izi, DNA izi inceleme gibi etkinliklerle; araştırma, analiz yapma ve üst düzey araştırma ve inceleme becerilerini geliştirme şansı elde ederler. Kulübümüzde suç bilimi içerikleri, senaryolar ile olay yeri inceleme, bilim insanlarının ilginç hayatları, kaçış oyunları ve hazine avı gibi etkinlikleri deneyimlerler.

Kâğıttan Müzeler Kulübünde öğrencilerimiz Ülkemizde geçmişten günümüze yaşamış olan medeniyetlerin bırakmış olduğu tarihi mimari eserlerin fon kağıtları ile minyatür maketlerini yaparak bu çalışmaları sene sonunda küçük bir müze oluşturup okulumuzda sergilerler.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.