BTEC DAY, TED ANKARA KOLEJİNDE GERÇEKLEŞTİ

Türkiye’de ilk kez TED Okullarında uygulanan BTEC mesleki eğitim programları, TED Ankara Kolejinde tanıtıldı.

Başta TED Ankara Koleji olmak üzere Türkiye’de ilk kez TED Okullarında uygulanan BTEC mesleki eğitim programları tanıtımında, yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla konu ile ilgili deneyimler paylaşıldı.

“Bugünün becerileri, geleceğin meslekleri” başlığı altında tanıtılan BTEC, yurt dışındaki üniversitelere geçişte İngiltere’nin en büyük akreditasyon kurumu olan Edexcel’in denklik kabul ettiği bir programdır.
TECRÜBELERİYLE ETKİLEDİLER
Öğrencilerin becerilerini geliştirerek hayallerindeki mesleklere ilişkin yeterlilikleri kazandırmayı amaç edinen BTEC progamında; sosyal medya, bilişim teknolojileri , sanat ve tasarım dersleri alan öğrenciler, öğretmenleriyle tecrübelerini paylaştılar. Özellikle sanat ve tasarım programını bu yıl tamamlayan ve Milano’nun en prestijli Sanat Üniversitesinden kabul alan öğrencilerin paylaşımları çok etlikeyiciydi. BTEC etkinliğine, TED Kocaeli Kolejini temsilen İngilizce Öğretmeni Buket Ertür Tuna katıldı.