DEPREME HAZIRLIKLI OLMAK

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi’nde “Depreme Hazırlıklı Olmak ve Depremle Yaşamak” konularında bilinçlendirme çalışmaları devam ediyor.

Yaşadığımız bölgede gerçekleşme ihtimali olan bir deprem anında, öncesinde ve sonrasında neler yapılabileceğiyle ilgili öğrencilerimizin bilinçlendirilmesi kapsamında 30.10.2019 Çarşamba günü 10. Sınıf öğrencilerimiz, 31.10.2019 Perşembe günü ise 9. Sınıf öğrencilerimiz Kocaeli Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezinde düzenlenen eğitime katıldılar ve deprem simülasyon cihazı ile olası bir deprem anında nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilinçlendirildiler.

Ayrıca öğrencilerimiz bu eğitimle eş zamanlı olarak; Kocaeli Bilim Merkezini de ziyaret ederek, bilim ve teknolojinin gündelik hayattaki önemini, deneysel ve uygulamalı etkinliklerle keşfetme imkanı buldular.

Tüm fotoğraflar için buraya tıklayabilirsiniz.