Doğa, Kimya ve Sabrın Nefis Birleşimi = Ekşi Mayalı Ekmek

TED Kocaeli Koleji Ortaokulunda “Eğlenceli Bilim Kulübü” derslerimiz online olarak devam ediyor.

Öğrencilerimiz, kimyasal değişimi gözlemledikleri, katkı maddesiz ve doğrudan el emeği olan ekşi mayayı yapmayı tamamladılar. Yaklaşık 15 gün süren serüven sonunda 11-15 Mayıs haftası kulüp derslerinde, Fen Bilimleri öğretmenleri ile canlı gerçekleşen kulübümüzde eş zamanlı olarak ekşi mayaları ile kendi ekmeklerini yaptılar. Kimyasal değişim, oksijensiz solunum gibi kavramlarla ilişkilendirilen etkinliğimizde öğrenciler büyük keyif aldılar. Mayalanması tamamlanan ekmekleri pişirince görsel bir şölen ile karşılaştılar. Bilimin günlük hayatın içinde olduğunu içselleştiren öğrenciler sadece laboratuvarda değil mutfakta da bilimin olduğunu fark ettiler. İşte öğrencilerimizin kendi el emekleri olan ekmekler, işte bilim.