FEN BİLİMLERİ DERSİNDE FLY-FEST

TED Kocaeli Koleji Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerimizle, Fen Bilimleri dersinde işlenen “havadaki sürtünme kuvvetinin etkisini” görmek üzere fly-test yaptık. Öğrencilerimiz tasarladıkları farklı renk, şekil ve büyüklüğe sahip kağıt uçaklarla deneyerek keşfettiler ve okul bahçesinde uçurdukları uçaklarıyla hep birlikte hem eğlendiler hem öğrendiler.

Modeller gerçek nesnelerin tanımlanabilir taklitleridir. Modellerin, büyüklükleri dışındaki bütün özellikleri aslı ile benzerdir. Okulumuzda fen bilimleri derslerinde, özellikle soyut konularda, öğrencilerin 5 duyu organını aktifleştirerek öğrenme sürecini gerçekleştirmeleri hedeflenmektedir. Bu noktada soyut kavramların öğretiminde algılamayı kolaylaştırıcı araçlar olarak modelleri kullanmaktayız.