Fen Bilimleri Dersinde Kalp ve Akciğer Diseksiyonu!

TED Kocaeli Koleji Ortaokulu 6. Sınıf öğrencilerimiz, Kasım ayında Fen Bilimleri dersinde işlenen “Dolaşım Sistemi ve Solunum Sistemi” konularını, fen laboratuvarlarımızda kalp ve akciğer organlarının diseksiyonuyla öğrendiler.

Öğrencilerimiz organ kesimlerini kendileri gerçekleştirerek, kalp ve akciğerin yapısını ve bölümlerini incelediler. Fen laboratuvarlarında gerçekleştirdiğimiz deneylerle öğrenciler organların iç yapısını inceleme imkanı buldular.

En kolay öğrenilen ve en çok akılda tutulan bilgiler, beş duyu ile doğrudan yaşanarak edinilmiş ve yaşantıyı en çok değiştiren bilgilerdir. Dolayısıyla bireylerin algılan ve ilgileri öğrenme için önemli bir etkendir ve bunlar öğrenmeyi olumlu yönde etkiler. John Dewey’in dediği gibi; “Bir çocuğun karakteri, bilgisi ve becerisi olayların gerçekleştiği bir yerde oturarak şekillenmez. Bu ancak fiziksel ve zihinsel katılımın birlikteliğinde mümkün olur”.