İlkokulumuzda Her Koşulda En İyi Eğitim ve Öğretim Verilmektedir

TED Kocaeli Koleji İlkokulu, her koşulda uygulanan akademik ve sosyal gelişim programlarıyla yüz yüze ve uzaktan eğitim öğretimde fark yaratmaya devam ediyor.

Öğrenciyle uyumlu, gündelik yaşam tecrübeleriyle bilgiye erişme, yorumlama ve yeniden üretme alışkanlıkları kazandıran, öğrencinin içten katılımını vurgulayan bir eğitim sistemi ile yapılanan İlkokulumuzda, müfredatta yer alan derslerin yanında, alanında uzman akademik kadromuzun yapılandırdığı zengin branş dersleri ile güçlü bir öğretim planı uygulanmaktadır. Yoğun İngilizce dil öğretim programına ek olarak Almanca ve İspanyolca ikinci yabancı dil seçenekleriyle de dünya vatandaşı olma yolunda ilerleyen öğrencilerimizin akademik donanımları, düzenli aralıklarla yapılan süreç değerlendirme yöntemleriyle takip edilmektedir. Öğrencilerimizin sanat ve spor ile olan bağlarının ortaya çıkarılması ve yetenekli oldukları alanların güçlendirilmesi amacıyla uygulanan yoğun uygulamalı alan ders dağılımının yanı sıra, her öğrencinin yetenekleri doğrultusunda bir sosyal etkinlik kulübüne yönlendirilmesi sağlanmaktadır. İçinde bulunduğumuz Pandemi koşullarında psikososyal destek programlarıyla yakından takip edilen öğrencilerimizin yüz yüze ve online eğitime katılımlarının en yüksek düzeyde gerçekleşmesi sağlanmaktadır.

TED Kocaeli Koleji İlkokulunda Kolej kültürü içinde yetişen öğrencilerimizin, bilimin hipotezden ispata uzanan serüveninin birebir içinde yer almaları sağlanarak 21. yüzyıl becerilerine sahip, yetkin bireyler olmalarına rehberlik edilir.