JMUN ÖĞRENCİLERİMİZ HİSARJMUN KONFERANSINDA

TED Kocaeli Koleji Özel Ortaokulu JMUN (Junior Model of United Nations-Birleşmiş Milletler Teşkilatı Modeli) Kulübü öğrencileri, 18-21 Ekim 2018 tarihlerinde Hisar Okullarında, HisarJmun Konferansına katıldı.

TED Kocaeli Koleji Özel Ortaokul JMUN Kulübünden 6 öğrenci, 18-21 Ekim 2018 tarihleri arasında Hisar Okulları tarafından düzenlenen ‘Küreselleşme’ (Globalization) Ortak Dil Yaratmak (Creating a Common Language) temalı HisarJmun Konferansında okulumuzu başarı ile temsil ettiler. İsrail delegesi olarak katılan öğrenciler, konferansta Silahsızlanma Komitesi, Ekonomi Komitesi, Çevre Komitesi, Siyasi Komite, Sosyal İşler Komitesi ve İnsani Yardım Komitelerinde çözüm önerilerini sunarak etkili bir konferans geçirdiler.

JMUN NEDİR?

JMUN, ortaokul öğrencilerimizin Birleşmiş Milletlere üye ülkeleri ilgilendiren politik ve ekonomik konular hakkında tartıştıkları, çözüm ürettikleri, aynı zamanda Birleşmiş Milletlerin işleyişini öğrendikleri bir çalışmadır. Birleşmiş Milletlerin resmi tarzına sadık kalınarak yürütülen çalışma sayesinde katılımcılar, parlamento usulüne göre müzakere ve münazara yöntemini öğrenirler. Konferansta, kararların hazırlanması, tüm lobi faaliyetleri ve tartışmalar sadece İngilizce yapılmaktadır.

Tüm fotoğrafları görmek için tıklayınız.