ÖĞRENCİLERİMİZ “İŞ GÜVENLİĞİ VE EDEBİYAT İLİŞKİSİ” İLE HAFTANIN ÖNEMİNE DAİR FARKINDALIK KAZANIYOR

TED Kocaeli Koleji öğrencileri, Türkçe derslerinde “İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası”nda dijital sergi ve Göktürk alfabesi afiş çalışmaları ile haftanın önemine vurgu yapıyor.

Öğrencilerimiz John Steinbeck’in “Gazap Üzümleri” ve Sabahattin Ali’nin “Değirmen” adlı kitaplarından hareketle çalışanların koşulları ve hakları üzerine grup tartışması yaparak edebiyat ve ona konu olan işçi arasındaki ilişkiyi fark ettiler.

Ardından, iş sağlığı ve güvenliğine dair işçinin, işverenin ve devletin sorumlulukları üzerine çalışan gruplar sınıf arkadaşlarını bilgilendirdiler. Öğrenilenleri somutlaştırmak ve gerçek hayatın kendisi olduğunu fark etmek adına çeşitli videoların, kamu spotları ve haberlerin, afiş ve röportajların yer aldığı dijital sergiyi izleyen/dinleyen öğrenciler; dersin sonunda Göktürk Alfabesi ile “İş Sağlığı ve Güvenliği”  haftasına vurgu yapan sloganlarını hazırladılar.

dav

rpt