TED KOCAELİ KOLEJİ ÖZEL ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ TÜRKİYE İNOVASYON HAFTASI ETKİNLİKLERİNE KATILDI

Biyoloji öğretmeni Aslı Taş ve Fizik Öğretmeni Jale Bozkurt rehberliğinde 9. ve 10. sınıf öğrencilerimiz 4 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Kongre Merkezinde bu yıl yedincisi düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftasına katıldı.

Türkiye İnovasyon Haftası, global şirketlerin üst düzey yöneticilerinden, inovasyonun fikir liderlerine, akademisyenlerden öğrencilere, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin yöneticilerinden kamunun en üst düzey temsilcilerine kadar inovasyona dokunan tüm paydaşları bir araya getiren oldukça kapsamlı bir organizasyondur.

3-4 Mayıs 2019 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Türkiye İnovasyon Haftasında bu yıl alanında lider dünyaca ünlü konuşmacılar, inovasyonun çok yönlü ele alındığı konferans ve paneller, sıradışı sergiler ve deneyim alanları, Türkiye’nin önde gelen AR-GE ve Teknoloji Merkezlerinin projeleri, inovasyonla eğlencenin buluşma noktaları (Game Zone) gibi pek çok etkinlik yer aldı.

İnovasyon rüzgarlarının estiği, fikirlerin ürüne dönüştüğü, yenilikçi teknolojilerin ve sektörde çığır açacak buluşların sergilendiği fuar öğrencilerimizin oldukça ilgisini çekti. NASA Eski Roket Mühendisi Kevin J. DEBRUIN ve astrofizikçi  Dr. Umut YILDIZ’ın “Uzayda Neler Oluyor?” paneline katılan öğrencilerimiz sunumu heyecanla dinledi. Boeing uçurmak, zihin gücüyle lamba yakmak, yüksek binaların üzerinde yürümek, giyilebilir teknoloji ile hayalindeki kahraman dönüşmek gibi eğlenceli etkinliklerin yanı sıra sergilenen pek çok proje öğrencilerimizin gelecekte hazırlayacakları projelere ilham oldu.

Tüm fotoğraflar için buraya tıklayın.