ÖĞRENCİLERİMİZ TED OKULLARI ARASI 6. İNOVASYON FUARINDA

Bilim İnsanı Yetiştirme Programı İnovasyon Kulübü 9. sınıf öğrencileri, 24 Mayıs 2019 Cuma günü TED Ankara Kolejinde düzenlenmiş olan TED Okulları Arası 6. İnovasyon ve Girişimcilik Fuarına katıldılar.

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi Bilim İnsanı Yetiştirme Programı İnovasyon Kulübü 9. sınıf öğrencileri kulüp öğretmenleri Canan Ertürk rehberliğinde, 24 Mayıs 2019 Cuma günü TED Ankara Kolejinde düzenlenmiş olan TED Okulları Arası 6. İnovasyon ve Girişimcilik Fuarına katıldılar ve yapmış oldukları projeleri sergilediler.

Öğrencilerimizden Erkmen Erken “Solar İşitme Cihazı Pili”, Servet Cihan Özdemir ve Miraç Türker Zencir “Kapı Zili Kontrol Sistemi” , Can Badem ve Kerem Gülpınar “Akıllı Ocak Sistemi” ile ilgili yapmış oldukları çalışmaları tamamlayarak ürünlerini tasarladılar. Öğrencilerimiz girişimcilik yönlerini geliştirerek sanal şirket kurup,  ürünleri için iş planı hazırladılar.

İnovasyon ve Girişimcilik Fuarında 10 farklı TED Okulu 55 yaratıcı proje ile yer aldı. Öğrencilerimiz Can Badem ve Kerem Gülpınar’ın “Akıllı Ocak Sistemi” projesi 55 proje arasından ikinci oldular. Öğrencilerin sanal şirketler kurarak şirketin misyon ve vizyonlarını belirledikleri, daha önce hiç üretilmemiş ya da üretilmiş ürünler üzerinde yenilikçi fikirler geliştirerek tasarladıkları birbirinden ilginç ürünlerin sergilendiği fuar gün boyunca öğrenci, veliler ve jüri üyeleri tarafından ziyaret edildi.

İnovasyon Kulübü çalışmaları hakkında  bilgi ve tecrübelerini paylaşan Bilim İnsanı Yetiştirme Programı 9. sınıf öğrencilerimiz aynı zamanda diğer TED’li öğrencilerin yapmış olduğu projeleri incelediler.

Tüm fotoğrafları görmek için tıklayınız