TED, 90. YAŞININ COŞKUSUNU YAŞADI

Türkiye’nin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği, Cumhuriyet değerlerini sonsuza kadar yaşatacak nesiller yetiştirmek için var gücüyle çalışarak geçirdiği 90 yılı geride bıraktı. Türk Eğitim Derneği, 90’ıncı yaşını Ankara Bilkent Otel’de, düzenlenen özel bir resepsiyonla kutladı.

DOKUZ MİLLİ EĞİTİM BAKANI

Türk Eğitim standartlarını çağdaş seviyelere taşıyacak bilimsel platformlar oluşturarak Türkiye’de eğitimin kalitesini her geçen gün bir kat daha yukarı çıkartan Türk Eğitim Derneği (TED) 90’ıncı yılını özel bir resepsiyon ile kutladı. Siyasetten eğitim dünyasına pek çok ismin katıldığı resepsiyonda Ali Naili Erdem, Vehbi Dinçerler, Köksal Toptan, Turhan Tayan, Mehmet Sağlam, Metin Bostancıoğlu, Necdet Tekin, Nabi Avcı, İsmet Yılmaz olmak üzere Cumhuriyet tarihinin dokuz milli eğitim bakanı ilk kez bir araya geldi.

MİLLETE HİZMET ETMENİN ONURUNU YAŞIYORUZ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TED’in 90. yılını kutlayarak öğrencilere kişilik, yetenek ve kabiliyetlerini en üst düzeyde geliştirmeleri için fırsat eşitliği temelinde eğitim vermeye çalıştıklarını söyledi. TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise “Bu ülkeye, bu millete hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz. Türkiye’nin her tarafına yayılarak eğitime öncülük edip, yoksul çocukların geleceğini aydınlatmak için mücadele ediyor; parası olanlardan para kazanıp, parası olmayanlara aktarıyoruz” dedi.

Türk Eğitim Derneği 90. yıl özel resepsiyonuna TED Kocaeli Koleji’ni temsilen TED Kocaeli Koleji Kurucu Temsilcisi Nilgün Çelebi ve TED Kocaeli Koleji Genel Koordinatörü ve İlkokul/Ortaokul Okul Müdürü Rasim Aydoğuş katıldı.