TED Kocaeli Koleji, Access Mezunları Liderlik Zirvesi’ne katıldı

TED Kocaeli Koleji İngilizce öğretmeni, okulda yürütülen ‘Access Projesi’ kapsamında TED Genel Merkezi tarafından düzenlenen Access Mezunları Liderlik Zirvesi’ne katıldı.

İNGİLİZCE EĞİTİMİNE KATKI

TED Kocaeli Koleji İngilizce öğretmeni Türkan Yaman 27 Ocak-3 Şubat 2018 tarihlerinde Antalya’da Access Mezunları Liderlik Zirvesi’nin ‘Eğitici Eğitimi’ni tamamlayarak daha önce Access Projesi’ne katılmış öğrencilerine yönelik çalıştaylar yürütmüştü. Türk Eğitim Derneği ve Amerikan Büyükelçiliği’nin kendi olanaklarıyla yeterli İngilizce eğitimi alamayan öğrenciler için el ele vererek gerçekleştirdiği Access Sosyal Sorumluluk Projesi, ülkemizdeki İngilizce dil eğitimine katkıda bulunmak amacıyla hazırlanmış olan bir burs programıdır.

138 ÖĞRENCİ KATILDI

Katılan öğrenciler farklı TED okullarında 360 saat İngilizce dil eğitimini tamamlamaktadır. ‘Access Mezunları Liderlik Zirvesi’ programı yürüten TED okullarında görev yapmakta olan ‘Access Projesi’ öğretmenleri ile Access Projesi mezunlarını biraraya getirmeyi amaçlamıştır. Access Projesi öğretmenleri eğitmenler ile çalışarak farklı başlıklar altında çalıştaylar hazırlamışlardır. Access Projesini tamamlayan ve şu anda üniversite eğitimi alan 138 öğrenci, toplum önünde konuşma, özgeçmiş yazma ve problem çözme gibi becerileri kazanmaya yönelik çalıştaylara katılmışlardır.