TED KOCAELİ KOLEJİ 6. SINIFLARIMIZA “ATATÜRK VE MATEMATİK” KONULU SUNUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Okulumuzda 10 Kasım etkinlikleri kapsamında gerçekleşen sunumda Atatürk ‘ün matematiğe verdiği önem ve katkıları vurgulandı. Öğrencilerimiz Ata’mıza her zaman olduğu gibi bir kez daha matematik alanındaki yenilikleri için de minnet duydu. 11 Kasım Cuma günü konferans salonunda gerçekleşen etkinliğimizde Ata’mızın yazdığı “GEOMETRİ” kitabından terimlere ve kurallara da değinildi. Öğrencilerimizle “bu terimler olmasaydı ne olurdu?” sorusu tartışıldı.

“ Ben öğrenim devrimde matematik konusuna çok önem vermişimdir ve bundan hayatımın çeşitli safhalarında başarı elde etmek için faydalanmış olduğumu söyleyebilirim. Onun için herkes matematik bilgisinin çok gerekli olduğuna inanmalıdır.”
M. Kemal ATATÜRK